Op deze pagina kunt u grotendeels mijn onderzoek volgen, ik probeer hier telkens nieuwe "ontdekkingen"en contacten weer te geven. De laatste aanpassingen en ontdekkingen staan boven aan.

Mocht u zelf bezig zijn met een onderzoek, kunt u natuurlijk gebruik maken van de gegevens hieronder. Een groot deel is echter denk en vraagwerk. Bij overname van deze gegevens graag de bron vermelden.

(ook U meneer Paulus Kruijer, alles pikken en plaatsen zonder vermeldingen siert u niet!!)

Robert Leukfeldt

 


 

2017

 

Helaas, onderstaande info bleek niet te kloppen.Het huwelijk van de kapper Staudt was in 1917

Gevonden een huwelijk van Frederike Wilhelmine Christina met Georg Staudt, 1927. Er is ook een Staudt die gehuwd in met Wilhelmine en die hebben dan een Kapperszaak in Nurnberg. Dat geeft dan toch weer te denken en de kans is dus groot dat ik weer een stapje dichter bij Churitz ben. Helaas geen reactie op een email, maar ik zoek verder.

2016

Maart

Friedrich Wilhelm Churitz is dus voor 1913 overleden

.Emma Adolphina is waarschijnlijk voor 1913 opnieuw getrouwd met Friedrich Christian Kaiser
De 2 kinderen die ik had gevonden zijn Friederika Wilhelmina Christina geb. 26-09-1896 en Christina geb. 14-05-1898
Op dit moment heb ik dus alleen van hun dochter Emma Wilhelmina Sophie een huwelijk, een dochter en het overlijden kunnen vinden.

Februari

CHURITZ!!!!!! nieuwe aanwijzingen gevonden, eindelijk maar toch. Dat betekent de komende periode weer dieper en dieper en verder en verder zoeken.
In 1899 woonde de familie in Neuenahr, Friedrich Wilhelm was ook daar kapper. Ik heb daar tevens de geboorte van 2 kinderen gevonden, maar over hen verder nog geen gegevens. Wel ben ik te weten gekomen dat hun dochter Emma Wilhelmina Sophie in mei 1913 gehuwd is met Ludwig Heinrich Hoffmann, te Ludwigshafen. Verbazingwekkend voor mij, dat ligt op ca. een uur fietsen van Eppelheim...je zou toch denken dat er iemand in de familie hier iets van zou weten. Emma Wilhelmina Sophie is in 1940 te Ludwigshafen overleden.

 

2015

Mei

Ondertussen heb ik onderzocht of Johan Heinrich Liekfeld / Lickfeld en andere schrijfwijzen, ook een relatie had met de familie die destijds in Wageningen woonden. Ook deze persoon was een oud militair en heeft in Vlissingen gewoond. Het zou dus kunnen dat, maar het is zover ik nu weet geen familie. Hij was gehuwd met Helena de Bruin, zij kwam uit Harderwijk, Ze zijn in 1895 naar Dusseldorf vertrokken.

April

Churitz is en blijft onvindbaar, wel een paar leuke dingen gevonden:

Het vreemde aan deze advertentie, is in mijn ogen het M.Leukfeld, dit zou dan Mina moeten zijn en dat zou dan Charlotte Wilhelmina moeten zijn, die in die tijd bij hen woonde. (1890)

Maar ik vond ook de volgende, uit 1892. Vreemd dat daar dus de aanspreektitel voor een onghuwde dame is gebruikt.

Het pand waar Churitz en schijnbaar later van Cruijsen hun zaak hadden, was niet hun eigendom. Waarschijnlijk was het van B. Hanenberg. Deze is daar later een soort van lunchroom begonnen.

 


2014

Juli

7 juli

De website een beetje bijgewerkt, op de fotopagina, staan nu diverse boekjes met foto's en het familie boek, dat ik onlangs heb afgerond en een deel van de familie ontvangen heeft.De geboorten en overlijdens van het laatste jaar, zijn daarin niet opgenomen. Het is het origineel, zopals in oktober uitgegeven.

1 juli

Helaas heb ik het afgelopen jaar alleen de website kunnen bijwerken met overlijdens data van dierbaren....2013

Augustus

De gegevens in de rode tabel zijn nog niet aan onze tak te koppelen!!!

Vanaf hier zal ik plaatsen wat ik nog open heb, natuurlijk niet in 1 dag...ik heb nog heel veel open. Zo heb ik gegevens van iemand dat Valentin Nicolaus en zijn vrouw Anna Sophia Wolf niet alleen Johann Georg als een van hun kinderen had, maar dat er een direct verband bestaat met de Valentin die ik momenteel als stamvader heb aangegeven. Johann George is een bekende schrijver en historicus, die o.a nog in Groningen heeft gewoond.

Verder zou bijvoorbeeld: Johan Gottfried Leuckfeld (burgemeister von Herreden, geb.1706, verstorben 1768) ein Sohn ist von Johann Valentin Leuckfeld aus Heringen.

Dat zou dan weer betekenen dat er een relatie is tot een tak die zich rondom Heringen heeft gevestigd, deze "boom" staan in mijn oude schema's.


08277 LEICHFELD, Davied August (EV)
Geboren: G 1768. Beruf: Soldat im Hannoverschen Infanterie-Regiment. Pate am 12.01.1796 bei Davied August LEICHFELD (8277).
Verbindung oo wo?.
mit MEYER, Dorothea (EV)
Geboren: G 1772.
Kind:
1. Davied August (LU) Geboren: am 08.01.1796 unehelich in Bremen. Getauft: am 12.01.1796 in Bremen.Paten: Davied August LEICHFELD Geboren: G 1768. Beruf: Soldat im Hannoverschen Infanterie-Regiment. (08277)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


13 augustus,
Ik heb de zoek naar Churitz op moeten geven, er zijn helaas geen verdere aanknopings punten. Ze zouden vertrokken zijn, maar tot op heden geen enkel spoor. Nu wil ik nog iets meer weten over de broer van JWC en dan....dan is voor het eerste deel mijn "werk" wel zo'n beetje af. Maar dat heb ik al vaker gezegd en vond ik toch nog weer iets nieuws.


7 augustus,
Mijn plan voor het laten drukken van het boekje heb ik wederom laten varen, ik loop af en toe nog steeds tegen nieuwe info aan. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Ik heb overigens vandaag tevens een bevestiging gekregen dat JWC inderdaad bij de Gele Rijders diende.

Verder nog op zoek wat de relatie met Opitz kan zijn in Middelburg

997-ZEEL-MIDD-048-1878 Adresboek Middelburg 1878
Inwoner Opitz
Voornaam:
L.G.J.
Achternaam:
Opitz
Beroep:
Orgel- en pianomaker, muziekonderwijzer en reparateur van muziekinstrumenten
Rol:
Inwoner
Datum:
1878
Jaar:
1878
Plaats:
Middelburg
Gemeente:
Middelburg
Wijk:
K
Huisnummer:
43
Straatnaam:
Vlissingsche Straat
Bron:
Adresboek Middelburg 1878

 

Juni

4 juni

Het moet Gerrit Pluimers zijn, deze was gehuwd met een zus van Hendrica Maria Evers

3 juni, foutje in huwelijks datum gevonden bij Johanna Berendina, ik gaf 13-7 maar dat moet 17-7 zijn.

Tevens aantal akten gevonden die sinds kort te vinden zijn rondom de huwelijken van broers en zussen van Johanna Berendina

Valt mij op dat Gerrit Pluimen getuige bij veel huwelijken was, zou een broer van Hendrica Maria Evers moeten zijn..., althans staat genoemd als oom van. Tevens nog weer de vreemde zin in akte van Otto Max en hendrica. Friedrich Leuckfeld is getuige...een broer van Otto Max... dat klopt dus niet. 46 jaar en muzikant en wonende te Arnhem, dat was dus Friedrich Wilhelm August.

26 mei
Rondom onze familie staan er indirect nog een aantal vragen open, maar ik denk dat de rechstreekse lijn nu wel duidelijk is. Open blijft nog steeds de vraag rondom Churitz. Onze oorspronkelijke afkomst is echter bekend, vertakkingen zijn helaas nog niet duidelijk en waarschijnlijk ook niet zeker te stellen. Zo zullen de Leuckfeld's in Amerika zonder meer verwanten van ons zijn...maar dan eerder neven van neven van Johan Wilhelm Carl Leuckfeldt. In het begin van 1700 zijn de kerkboeken van Heringen verloren gegaan en veel blijft dus giswerk. Of afhankelijk van toevallige voorbijgangers van deze website, ik denk daarbij aan de wijze waarop de schilderijen weer in ons bezit kwam.

5 mei
adresboek Norhausen 19002 Mei

Ik loop regelmatig tegen deze namen aan, volgens Kirchner zou dat familie zijn, maar Kirchner zegt wel meer.
Johann Georg Leuckfeld stammte aus der Kleinstadt
Heringen in Nordthüringen, wo er am
4. Juli 1668 geboren worden war. Seine Eltern
waren der Kämmerer, Schneidermeister und
Landwirt Valentin Nikolai Leuckfeld und Anna
Sophie, geb. von Oppeln.

Deze Valentin Nicolai is overleden in 1684.

14 April
Blijft een hele lastige zaak, wat nu te doen... boekje eerst maar eens afronden en aan mijn ouders en ooms geven...onvolledig dan, of me eerst nog weer verdiepen in de lijnen die ik nog steeds niet volledig duidelijk heb. Tevens zijn er een aantal Leukfeld's naar Amerika gegaan, nieuwe leukfeld's in zweden gevonden.Voorbeeld: Een Wm Richard geboren in Winconsin 1869 , Leuckfield. Maar daar geboren...lijkt me sterk... Eigenlijk ben je hier dus nooit klaar mee....

7 April
(noities van eerder dit jaar)

Dan denk je dat je klaar bent en wil je eindelijk dat boekje afronden....loop ik tegen 2 onbekende dochters van Churitz aan. Niet dat ik nu weet waar ze zijn heen gegaan. Wel heb ik in de wandelgangen gehoord dat Churitz destijds niet meer zo goed lag met dhr. van Cruijssen. Ik neem aan dat dit met de kapperszaak heeft te maken. Ik kan dat niet matrekken natuurlijk, het is een opmerkinng van iemand waar ik email contact mee heb. Maar waar o waar is het gezin Churitz gebleven....
Ik moet ze nog toevoegen bij de familie, maar het gaat hier om Emma Wilhelmina Sofie geboren 19 oktober 1889 en Adolphina Hedwig geboren op 4 mei 1891.
Van hen heb ik geen overlijdensdatum gevonden. Verder weet ik nu dat Churitz voor hij naar Nederland kwam in Creveld heeft gewoond.Wat tevens opvalt, de naam Hedwig. Deze komt niet voor in de lijn van Leukfeld, maar ook bij Churitz heb ik dat nog niet kunnen plaatsen. Natuurlijk is hij destijds door anderen verder opgevoed, zie de aantekeing over overlijden van de ouders. Verder heb ik onlangs advertenties gevonden in het blad "Die Welt", waarin een familie Churitz een aantal jaren genoemd wordt. Navraag in Argentinie heeft echter niets opgeleverd, buiten dat de schrijfwijze daar dan weer Juritz zou kunnen zijn. Churitz en Leuckfeldt waren echter geen Joden.Nog een nieuwe vondst: Johan Wilhelm Carl Leukfeldt e.a hebben ook in Amersfoort gewoond.


2012

September
29 Al lezende over de geschiedenis... de eerste leuckfeld die daar werd gnoemd is in 1623.Maar opmerkelijk...heel verrassend..waarschijnlijk stammen zijn voorvaderen weer uit......Nederland, oude Vlamingen...tsjah...het kan verkeren.


23
Aan alle zaken komen een einde... en dus ook aan mijn onderzoek.Onlangs ontving ik een zeer oud boek (nah...de eerste uitgave dan..ik heb een herdruk digitaal, maar toch) en er zijn geen verdere aantoonbare verbanden.
Ik zal binnekort de namen geven van de personen die rond 1600 in Heringen woonden met een overeenkomstige achternaam. Helaas zijn door brand, oorlog e.a. geen akten meer te vinden uit die periode...dus blijven er alleen speculaties over. Tijd om mijn boekje nu dus te gaan afronden.


17
Tsjah, of er nog echt iemand is die dit volgt....blijft maar de vraag. Maar eigenwijs als een Leukckfeld, want dat is toch de originele schrijfwijze zoals het nu lijkt, ga ik door. En heb ik allerlei wetenswaardigheden gevonden van mensen die in ieder geval destijds familie waren en dus ook lid van onze familie, wat dat betreft heb ik de eerste namen uit 1600. Hij kreeg een boete omdat hij zich had misdragen in de Ratskeller en kreeg later als huwelijkskado van de gemeente...jaja..waar komt dat drinken toch vandaan..hij kreeg Wijn als huwelijkskado.

En om het spannend te houden nog het volgende verhaaltje van weer een andere Leuckfeld:
LEUCKFELD, Clauβ
Strafzahlung: 1596 Heringen:
„An 3 Thalern Clauβ Leuckefeld straffe, das er Im Rathskeller dem, so Hanβen Kelner entleibete, sein Schnubtuch aufgehoben und mitt 5 g ungefehr bey sich behalten und der Thetter ausgesetzt, das er gemeinet, der entleibete sey der gewesen so ihm das Schnubtuch genommen."

 

Augustus
28
Tijdens het opruimen van oude pc spullen, papieren en andere zaken kwam ik nog negatieven tegen. Mijn broer Rudy heeft ze voor me afgedrukt en ik zal deze gebruiken in het boekje. Tevens kwam hij met het verhaal dat onze opa ooit eens gezegd zou hebben dat wij oorspronkelijk uit Zweden kwamen en onze naam Uienveld betekende. Die afkomst zou dan voor 1650 moeten zijn geweest en ik vind het dan wel opmerkelijk dat mijn opa en mijn oudste broer dta wel weten...maar toch... even Google gedaan en het woord uienvel(en) in het zweeds laten vertalen, de uitspraak aangehoord en inderdaad een zeer opmerkelijke uitspraak.. KLIK


23
Gisteren ontving ik een mailtje waarmee ik eindelijk de link kan leggen naar de volgende voorouders en we dus definitief op 1700 zitten. Betekent voor mij ook weer een deels aanpassing van de informatie die onder de genoemde knoppen staat. Ben dus weer even zoet en het boekje laat dus weer op zich wachten.

17
Gisteren Heringen en Niederspier bezocht. Niet voor kerkboek onderzoek, maar gewoon eens om te kijken waar men destijds zo'n beetje woonde. Heringen was een leuke plaats, Niederspier was troosteloos. Dit laatste echt niet door de regen die deze ochtend viel. Wel gezien dat op het kerkhof nog verschillende mensen met de naam Toppe en Diemert lagen. En in Heringen een graf gevonden met een naam die op de onze lijkt. Later zal ik de foto's plaatsen en eindelijk toewerken naar de afronding van het boekje.
7
Heel waarschijnlijk ben ik toch een paar stappen verder gekomen in mijn onderzoek, zoals het er nu naar uit ziet is Christoph Friedrich die in 1796 huwde met Hofmann ook geregistreed met de naam Friedrich Christiaan Gottlob, geboren op 20-12-1766. Deze had een oudere broer, die waarschijnlijk voor het huwelijk is overleden, Johann Christoph. Tevens is er nog sprake van een zus. Johann Christoph is geboren op 12 augustus 1765. Maar het kan dus even zo goe zijn dat deze Johann Christoph toch niet is overleden en dan is hij dus Christoph Friedrich. Lekker verwarrend dus.

Wel is voor 99% zeker dat Friedrich Heinrich (Christiaan) Leuckfeldt hun vader is en deze huwde met Maria Elisabeth Ehrhardt.

Friedrich Heinrich Christaan (geb 1-12-1738) is dan weer een zoon van Johann Paul Leuckfeld, deze was getrouwd met Caroline Sophie Dorothee Taubert.

Johann Paul zou dan weer een zoon zijn van Johann Valentin I Leuckfeld, waarmee we ergens rond 1680 zitten.

Juni
10
Volgens mij heb ik het probleem met het menu nu opgelost en is het ook in lagere resolutie en beeldschermen te zien. Ondertussen heb ik ook ondervonden dat een van mijn "contacten" wederom de meest onzinnige info bij o.a Ancestory heeft geplaatst. Otto Max, de zoon van JWC is daar plots een zoon van Friedrich Wilhelm en gehuwd met een voor mij totaal onbekende persoon. Nu maar hopen dat anderen verder kijken dan hun neus lang is en deze uitvinder van nonsens weten te negeren.


5
Onlangs kreeg ik wat kleine opmerkingen over de website, vooral wat oudere mensen (mijn leeftijd) de opmerking dat het kleurgebruik de leesbaarheid minder maakte, vandaar dat ik dus de pagina's aan het aanpassen ben. Het zal nog wel even duren voor alles weer op 1 lijn zit. Maar aangezien ik toch even vast zit...

Mei
6
JWC Leuckfeld, had in Middelburg als getuige 2 mensen die "belangrijk"waren in een muziekkorps. Kan het zijn dat hij om die reden naar Middelburg is vertrokken?? We zoeken voort
5
Het verhaal over de oorlog van mijn Ome Rudi geplaatst.


April
25
JWC Leuckfeld, heeft van 1859 tot 1870 gediend in het leger.
Hij had in totaal 11 broers en zusters!!!

maart

25
Een aantal filmfragmenten geplaatst, uit een filmje van een oom van mij, gemaakt rond 1970

3
Tsjah en daar zit ik dan, ik kan eigenlijk niet meer verder. Voor verder onderzoek zal ik de kerken in Duitsland moeten bezoeken. Ik had nog wat zaken lopen, maar geen enkele reactie meer gekregen op mijn vragen. Voor Nderland ben ik eigenlijk wel klaar, het overhandigen van de schilderijen door de fam. van Cruijsen was en is eigenlijk een beetje de afsluiting. Doordat ik de laatste weken wel erg intensief bezig ben geweest, lijkt het alsof ik een beetje aan het afkicken ben. Ik zoek en probeer, zoek door...stoot op Leuckfeldt en Leukfeldt in Rusland, vraag me af hoe men eigenlijk in Nederland is gekomen en meer van dat soort gedachten. Maar dat is bijna een onmogelijke opgave denk ik.
Ach, al met al ben ik natuurlijk in redelijke korte tijd enorm veel te weten gekomen, maar elke vondst gaf een nieuwe vraag. Er gingen soms maanden voorbij dat ik weer echt aan het zoeken ging. Maar ik moet toegeven...het lijkt de laatste weken een beetje op afkicken.

1
de website nalopen op kleine foutjes in namen. Bijvoorbeeld soms is het Charlotte en moet het Charlotta ziin.
Het parenteel loop ik later nog na.

februari

28
Een beetje een wilde gedachte, maar de vader van Johanna Wilhelmina Lou was schilder, zou hij ook portretten hebben geschilderd? Het gebeurde soms in die tijd dat men zowel huisschilder als portretschilder was. Ik heb iemand gevraagd, die in verband staat met de familie Lou, maar geen bevestiging van mijn idee. Soms heb je van die wilde gedachten :-)
Op achterkant van de schilderijen staat 55, ook dat kan een gegeven zijn.

Daarnaast nog de vreemde zaak van de naam Leichfeld, waarom staat bij het laatste kind van JWC en Charlotta Sophia, plots een uitspraak van het arrondisement met naam aanpassing? Zijn naam staat ik de akte zo geschreven, maar in alle andere aktes niet. Net zo vreemd is eigenlijk het wegvallen van de c en het verschijnen van de t in de familie naam.

27
De eerste foto's en een aanzet tot het verhaal er rondom geplaatst.

26
Gisteren in Arnhem de originele familie portretten van JWC Leuckfeldt en zijn vrouw CS Schumann mogen ontvangen van de familie van Cruijsen. Binnenkort zal ik rondom die schilderijen een zelfstandige pagina openen.

24
Nog eens alles op een rijtje proberen te krijgen. Hoe ik nu op 30 jaar verschil kom in mijn opmerking van 30 januari?? Ik heb geen idee meer. Heb me waarschijnlijk vergist in 76 en 97 of zoiets. Hoogst waarschijnlijk zijn dit de zelfde personen die ik nu als "stamhouders"heb gevonden. Verwarrend zijn echter telkens de voornamen. Volgens Mark Teichman gebeurde dat door elkaar halen wel vaker. Ook in de Nederlandse acte zie ik soms andere voornamen e.a staan.

Ik probeer iets meer te weten te komen over Schumann, vreemd genoeg heb ik voor Rosine Friedericke Dorothee Hoffmann, als vader de naam Andreas maar ook Christoph Ludwig. De naam Andreas staat in haar overlijdens akte, maar daar staat als moeder de naam Hannemiene Tippe. Dat zou dus fout kunnen zijn en vooral dat Tippe lijkt erg veel op Toppe. Het kan dus zijn dat er namen door de war zijn gehaald. Dat Andreas moet ik trouwens onthouden, er komt ook een Anderas bij de Leukfeldt's voor.

4
Hans Wenting heeft nieuwe informatie gegeven bij de 40jaarhuwelijk foto. De man met de naam Piet, de melkboer, blijkt Gerrit Wenting te zijn. Ik vraag mij af waar de naam Piet dan vandaan komt en de toevoeging dat hij melkboer was?

Nu ik de foto heb bijgewerkt, realiseer ik me dat op deze foto alle vier de kinderen van Otto Max en Hendrika Maria Evers staan.

Januari

30
Net zo verwarrend als de berichten uit Duitsland zijn de handtekeningen bij geboorten en huwelijken. Wat we er van kunnen leren is dat Friedrich Wilhelm August en Johann Wilhelm Carl in goede relatie met elkander stonden. Toch geeft het handtekeingen plaatje een vreemd beeld. Maar ik zou zeggen kijk zelf even : handtekingen

28

en klein voorbeeld maar weer hoe lastig het allemaal is, ik heb nu een Friedrich Heinrich Christian Leuckfeld Bürger und Schneider allhier und Maria Elisabeth geborene Ehrhardt. Namen en beroep komt toch moooi overeen met de namen sie in de stamboomlijn staan. Echter het scheelt een 30 jaar. En dat kan dan weer niet. Toch denk ik dat er overeenkomsten zijn...dus we gaan weer verder.

24

Het parenteel helemaal nagelopen en aangepast.
Overigens zitten we nu ergens rond 1720 met de stamboom!!!

22

Ontving een mail uit Duistland, heb nu dus nieuwe voorouders gevonden!! We hebben nu Friedrich Heinrich als stamvader. Daarnaast nog een tweede naam, dat zou of zijn broer of zijn vader kunnen zijn geweest.

14

Ouders van Churitz zijn overleden aan Tyfus12

Eindelijk de laatste informatie voor Nederland binnen, nu wacht ik nog op een schrijven uit Duitsland en kan ik de laatste hand aan het boekje gaan leggen. Ik heb nu de info over JWC en HMA Jeen kunnen plaatsen.

 

December 2011

9

Helaas, het CBG heeft geen resultaat opgeleverd rondom Churitz. Ik heb nog een vraag lopen in Amerika, waar ik een Frederick William Schuritz vond. Maar waarschijnlijk blijft dit een onbekend gegeven. Blijft nog over H.M.A. Jeen en dan is de nederlandse tak af.

8

het boekje vlot al aardig.

Ondertussen weer wat zaken van Churitz op een rij. Ik hoop via het CBG daar binnenkort mee verder te komen.
De gebooorte plaats Klawitz,, klopt waarschijnlijk niet. Zijn broers en zussen zijn daar wel geregistreerd, hij staat bij een andere plaats.

 

November

25
Van Frans van Cruijsen ontving ik een foto van het 55 jarig huwelijksfeest in 1949 van Johannes Jacobus en Charlotte Wilhelmina.

Ondertussen ben ik voor ieman anders ook opzeok naar de overlijdensdatum van de vader van Johannes Theodorus Schoot. Deze is geboren in 1867, helaas is zijn overlijdensdatum nog niet achterhaald. Dus als iemand iets weet.

Van neven en nichten heb ik nieuwe foto's ontvangen en het boekje dat ik probeer te maken vordert gestaag. Mijn neven en nichten hebben een eerste inzage gehad.

Wederom moest ik Bernadette lastigvallen. Mijn nieuwe pc liep door mijn eigen dommigheid een virus op...dus was weer eens wat kwijt Bernadette bedankt voor het steeds weer opnieuw doorsturen!!!

Oktober

23 oktober


Deze handtekening bij de akte van Emma en Churitz is hoogstwaarschijnlijk van S.Leukfeldt-Schuman m.a.w. Charlotte Sofia Schumann de vrouw van JWC.Dit is de handtekening bij Charlotte en van Cruijsen. Zou het kunnen dat dit nagenoeg dezelfde is als bovenstaande, maar dat Charlotte Sophia Schuman daar met een C ipv een S heeft getekend??

Probleem dus deels waarschijnlijk opgelost en is helaas de onbekende broer nog niet gevonden.

22 oktober

Even op een rijtje:

De handtekening rechtsonder bij de huwelijks akte van Charlotte Wilhelmina en J.J. van Cruijsen is die van C.Leukfeldt. Grote vraag is nu welke Leukfeldt dat zou moeten zijn.. Is het een broer van JWC en FWA of een oom van hen? Ook bij andere aktes komt deze handtekening voor. Waarbij opgemekrt dat bij et huwelijk van Otto Max en Evers geen handtekening van de vader staat.Wie was H.M.A. Jeen.   Gevonden is Helena Maria Anna Jeen geboren op 3.12.19  
JWC Leukfeldt is met haar getrouwd na Johanna Maria van Lotringen

Wat is er met Johanna Maria van Lotringen, is ze overleden, zijn ze gescheiden ?
Waarschijnlijk is ze voor 1964 overleden. Op een bruiloftsfoto staat ze niet bij JWC, volgens mijn vader was JWC toen al weduwnaar
20 oktober

Van mijn Ome Rudi en Tante Gerda ontving ik vandaag het trouwboekje van mijn opa en oma Leukfeldt en een fot van een 40jarighuwelijk. Zie Fotoboek

19 oktober

Bij anna frederieke:

Persoon Anna Leukfeldt   Geboortedatum 28-10-1858  Religie Ev.Luth. Wijk/nummer of –letter 4 Adres Heerensteeg, Westzijde Huisnummer 782 Leiden Aankomstplaats Pruissen

 

Er zijn 1 treffers gevonden.
U kunt de volledige bronverwijzing zien door op het icoon te klikken voor de gewenste treffer. Wanneer u de resultaten anders wilt sorteren, klik dan op de kolomnaam waarop u wilt sorteren. Als u na sortering nogmaals op deze kolomnaam klikt, dan wordt er aflopend gesorteerd.
  Nr        
>   Johann Wilhelm Carl Leukveldt 13-10-1830     Leiden
 

Copyright © 2010 Beheersraad Digitale Stamboom


18 oktober

Ouders van Johanna van Lotringe gevonden, haar vader was in de 60 toen zij geboren werd?? das wel kras!!

 

17 Oktober

Druk baasje als ik soms kan zijn (ben een Leukfeldt tenslotte), heb ik het idee opgevat om een en ander in een boekje te gieten. Daarbij probeer ik ook alle onvolkomen heden weg te werken. Helaas sluit er soms een klein foutje in data ik probeer dat allemaal zo snel mogelijk te repareren. Maar zonder mijn familie kan ik niet alles snel herstellen. Dus mochten jullie fouten tegenkomen. Mail me aub !!!!


September

25 septemberDit zijn de handtekeningen uit de huwelijks akte van Charlotte Wilhelmina en Johannes Jocobus van Cruijsen. Hieruit blijkt overigens dat Friedrich Wilhelm August Leichfeldt destijds ook getuige was. Maar van wie is de handtekening links onder. Is er iemand die iets herkent?
Volgens mijn ouders staat daar ook de naam Leukfeldt , maar welke leukfeldt dan??

12

Nog maar eens een keer vastbijten in de lijn Churitz. In 1912 staat er een John R Churitz, oud 19 jaar gereigistreed bij aankomst in New York. Die zou dus rond 1893 geboren zijn. Maar, er staat geen John F als zoon geregistreerd. Althans nog niet door mij gevonden..

Zijn ouders zijn Carl Churitz en Johanne Christiane Schwitzke. zijn vader is op 16 juni 1863 op 40 jarige leeftijd overleden zijn moeder schijnbaar 16 mei 1863 op 34 jarige leeftijd
broers, zusters:

Name: Louise Elisabeth Marie Churitz
Event: Christening
Event Date: 28 Feb 1854
Event Place: Kalkwitz, Kalkwitz, Calau, Brandenburg, Germany
Gender: Female
Name: Johann Carl Erdmann Churitz
Event: Christening
Event Date: 19 Sep 1852
Event Place: Kalkwitz, Kalkwitz, Calau, Brandenburg, Germany
Gender: Male

Name: Auguste Louise Churitz
Event: Christening
Event Date: 20 Jul 1851
Event Place: Kalkwitz, Kalkwitz, Calau, Brandenburg, Germany
Gender: Female

 

10

Helaas, outlook bestanden kan ik schijnbaar niet herstellen.

3
Na een tweetal jaar geen problemen met mijn PC, liep hij op onverklaarbarev wijze vast. Backup terug zetten leek te helpen, maar wederom liep de boel vast. Dan uiteindelijk maar naar de maker, maar die kan niets vinden. Ondertussen ben ik weer eens al mijn email adressen kwijt. Dus...dat moet ik eerst maar eens proberen terug te halen.

1

Ik ontving kleuren foto's van de twee schilderijen. Deels is nu bekend waar ze zijn gebleven. Deels zet mij dit ook aan het denken. Waarom zijn die schilderijen eigenlijk niet in de lijn van Leukfeldt gebleven, maar overgegaan naar van Cruijsen. Mijnn vader vertelde mij dat op de begrafinis van zijn vader, iemand van de fam. van Cruijsen mijn oma een brief gaf. Niets is over de inhoud daarvan bekend. Wat stond daarin?
Churitz, die samen met van Cruijsen een kapperszaak heeft gehad is schijnbraa helemaal verdwenen. Nergens is ook maar iets van hem te vinden. Helaas zijn de gegevens in Wageningen en Arnhem uit die tijd ook verloren gegaan.


Augustus

14
Nieuwe foto's geplaatst en data aangevuld. Het fotoboek ben ik aan het aanpassen. Onlangs ontving ik foto's van onder andere Charlotte Wilhelmina en Johanna Berendina.

10
Volgens de adressenboeken van Arnhem had F.W. Churitz in 1895 een kapperszaak aan het Nieuwe Plein 4 en in 1896 aan de Pastoorstraat 2 te Arnhem. Daarvoor en daarna komt Churitz niet voor in de adressenboeken

9
Na terugkomst van mijn vakantie, ontving ik een mailtje met daarin een foto van
Charlotte Wilhelmina Leukfeld en haar man Johannes Jacobus van Cruijsen. Tevens heb ik nog wat nadere info over hen gekregen. Binnenkort zal ik dit plaatsen. Tevens ontving ik een ander mailtje met een bericht dat in de nabije toekomst hopenlijk meer duidelijkheid geeft over de schilderijen.Juli

15
Helaas heeft mijn oproep nog niets opgeleverd, maar langzamerhand heb ik geleerd dat in het onderzoeken naar de familiegeschiedenis, geduld een vereiste is..

12
Daar de schilderijen in bezit zijn van een particulier, heb ik een advertentie laten plaatsen in het Leidsch Dagblad, ben benieuwd of het iets gaat opleveren.

11
Wat betreft Churitz:
Volgens de adressenboeken van Arnhem had F.W. Churitz in 1895 een kapperszaak aan het Nieuwe Plein 4 en in 1896 aan de Pastoorstraat 2 te Arnhem. Daarvoor en daarna komt Churitz niet voor in de adressenboeken. Het bevolkingsregister en de collectie woningkaarten van Arnhem over die periode is er niet en een andere bron waaruit zou kunnen blijken waar Churitz en zijn vrouw in of na 1896 naar toe zijn gegaan zou ik niet weten te bedenken

En wat betreft de schilderijen van JWC en Charlotte:
Het zijn twee pendanten (tegenhangers) met  vader en zoon rechts en moeder met twee dochters links. Overigens is hier sprake van een omkering van de normale plaatsing van man en vrouw, want in de meeste gevallen is de man links geplaatst (dat is ‘heraldisch rechts': vanuit de geportretteerde zelf gezien is hij rechts geplaatst,  en dat was de ‘ereplaats', meestal voorbehouden aan de man). In de 19 de eeuw lijkt men echter wat vrijer met deze regels om te gaan dan in de voorgaande eeuwen.

In deel 2 van de serie ‘Het Rapenburg' van Th.H. Lunsingh Sceurleer e.a. zijn de twee portretten afgebeeld en wordt de man beschreven als een ‘uit Pruisen afkomstige trompetter' .

De schilderijen zij blijkbaar toch niet geschonken aan een museum, maar in het bezit van iemand in Leiden.

Juni

5
Naar aanleiding van 4 juni heb ik de site nu 2 xgeplaatst, 1 x met frames, alles opent dan in hetzelfde venster en 1 x zonder deze frames, alle vensters openen dan apart. Dat betekent dat ik toch weer het een en ander moet nalopen en het parenteel nog steeds niet geheel afgerond is.

4
Daar de site steeds groter aan het worden is, test ik nu een andere indeling op
Alle kritieken, aan of opmerkingen zijn welkom over deze aanpak.

Binnen explorer zijn de infoknopjes niet zoals ze moeten zijn, binnen firefox wel...dus...bijwerken!!
3
Tijdens het invullen van het parenteel, zag ik in een van de huwelijksbijlagen van mijn Opa en Oma Leukfeldt, stond een foto van Oma op 24 jarige leeftijd.

Mei

28
Op dit moment ben ik het Parenteel aan het aanmaken en de informatie aan het verfijnen, zo probeer ik nu in het Parenteel en op de website ook de geboorte datum en ouders van aangehuwden in te voegen. Een heeel lastig klusje.

27
de naam Gottlob komt in de familie Hoffmann voor, ik weet echter nog niet of dat dan de ouders van Hoffmann zijn.

de naam August komt in de familie Toppe voor

onze famile naam met verbasteringen gevonden bij een baron en lijnen naar rusland en scandinavie... om het spannend te houden

24

tsjah en dan net als je dingen weggehaald hebt..komt er weer een bewijs van mijn duitse duimzuiger...waarvan ik het woord duimzuiger weg moet halen. Hij zond mij een kopie van een onderzoek, uitgevoerd in 1941 met daarin het voorlopige bewijs dat Johann Heinrich Gottlob wel degenlijk een broer van Johann Wilhelm Carl en Friedrich Wilhelm August is. Dus... er waren dan in ieder geval 4 kinderen.
Hun vader was overigens volgens de huwlijksbijlage van Friedrich Wilhelm August en Lou, de oudste der kinderen. Ook hij zal dus meer broers/zussen hebben gehad.


5 mei

En ja wederom is de info die ik vond onder de naam van mijn duitse bron volkomen fout. Gelukkig heb ik dat nu wat sneller door dan de vorige keer. "zucht"
Daarom ook de info ene Gotlob weggehaald. Kan ik me tenminste concentreren op Churitz.

3 mei:


uit het nieuws van de dag, maandag 7 oktober 1895. Grote vraag is nu...welk buitenland??
Ik heb gezocht in de overlijdens registers van Arnhem, 1895, wel de kinderen, geen Emma. Grote vraag is en blijft...wat is er met hen gebeurd??

Emma en Churitz zijn niet bekend op Moscowa, er is van hen nog steeds geen spoor te vinden dan de gegevens die ik hier onder ergens heb genoteerd. Hun kinderen(allen overleden, tenminste die ik heb kunnen vinden zijn geboren in wageningen en arnhem. Zijn zij van Wageningen naar Arnhem gegaan. Is Churitz gaan werken voor Cruijsen, want in Wageningen was het zoals ik veronderstel andersom. Churitz ging daar failliet. Cruijsen ging later naar Arnhem.

kapper Churitz, uit de Gelderlander van 10-07-1894

Dit begint wel heel tragisch te worden allemaal, zij hebben voor en na dit faillissement respectievelijk 1 en 2 kinderen vlak na de geboorte verloren.

William Leuckfeld geb 1868 , vader Gotlert en moedeWilhelmina, getrouwd met Anna, meerdere kinderen o.a. Elsbeth emigreerden naar de VS:
Household Gender Age William Leuckfeld M Spouse Anna Leuckfeld F Child Elsbeth Leuckfeld F Child Dessie Leuckfeld F Parent Gotlert Leuckfeld M Parent Wilhelmina Leuckfeld

Een leuckfeld uit Denemarken gevonden en een die geboren zou zijn in India???


2 mei:

en dan nog weer eens mijn "kennis" in Duitsland, langzamerhand de man met de heel dikke duim. Volgens hem zou JWC een zuster hebben gehad, de broer Gottlob is plots weer verdwenen in zijn overzicht. De zuster zou meerdere malen getrouwd zijn o.a met:

  • Gehuwd in 1872 met Friedrich von Weysen 1845-1877
  • Gehuwd met Leopold Ludwig Friedrich Karl Melchior von Zeppelin 1843-1904 (_MARR: N), en hun kinderen:
    • Elsbeth Anna Leuckfeld von Zeppelin 1882-1946

Allemaal leuk en wel...maar er zitten zoveel fouten in zijn vondsten, echter wel heel lastig tijdens het verdere zoeken

==========================================================================

April

Vrolijk Pasen allemaal!!! Helaas kan ik de site nog steeds niet officieel als geopend aanmelden en dus ook nog geen parenteel plaatsen. Ik blijf struikelen over Churitz en zijn vrouw.... waar o waar zijn die gebleven??


diverse data bijgewerkt


Ook weer leuk: nu ik aan de laatste loodjes bezig ben...in amerika staan heel veel Duitse Leichfeldt's en natuurlijk heten die ook nog eens leuckfeldt..alleen konden die amerikaantjes destijds amper schrijven... dus dezelfde mensen met tig schrijfwijze's . lekker weer dus.. ach wie weet zir er een erfenis in van iemand die..het is tenslotte de USA nietwaar?? :-)
En..om het nog moeilijker te maken... ook in het oude Rusland komt de naam voor

ouders Schumann :

Vader:
  Andreas Schümann
Beroep: kleermaker
Moeder:
  Hannémine Tippe
Beroep: zonder beroep
woonden in Niederspier (zie akte)via mailwisseling met Moscowa de overlijdensdatum van Van Cruijsen gekregen. De grafrechten waren in 1983 verlopen en het graf is in 2009 helaas geruimd.

Op dit moment zijn de schemapagina 1 en 2 af en getest in verschillende browsers, fouten graag melden...op en aanmerkingen ook natuurlijk

Een aantal zaken hieronder zullen komende week op de juiste plek ingevooerd worden.


Nadere informatie over J.J. van Cruijsen is onvindbaar. Ik neem aan dat hij net als zijn vrouw begraven is op Moscowa, zoals te zien in de 2e afbeelding hierboven... dus als iemand daar eens langsfietst en tijd heeft? Verder zijn er mij wel een aantal kinderen en klein kinderen bekend en weet ik dat ze aan de sonsbeeksingel woonden, zoals overigens ook uit de afbeelding rechts blijkt.

 

Theodorus Schoot en Hendrika Maria Elisabeth hadden 2 kinderen , Johannes Theodorus geb 1 juli 1925 te Arnhem getrouwd op 18 juni 1952 met A.A. Smit ze huwden in Hoogezand Sappermeer
Hendrica Maria Elisabeth 25 juli 1929 te amsterdam gehuwd op 20 april 1949 met Th.J van Adrichem . Is deze laatste in de oujaarsnacht geraakt door een verdwaalde kogel?

 

 

Johanna Berendina, huwelijk werd ontbonden op 28 mei 1943 door overlijden Hendrik Johanna woonde in 1960 nog in Haarlem. Hendrik heeft een haringkar gehad. De roepnaam van hun dochter was Miep

 

In de huwelijksbijlage van Johanna Berendina staat dat op 17 juni 1913 haar dochter Maria Hendrika is geboren . Daar de rest nog onleesbaar is, heb ik nog geen verdere info. Ik hoop het document zo te kunnen bewerken dat de rest ook leesbaar is. Deze dochter werd dus 5 jaar voor het huwelijk met Hendrik geboren.

geboorte data van aantal personen gevonden en toegevoegdmaart 2011

 

wie o wie kan er goed lezen...wat staat er in onderstaande akte??

 

 

=========================================================================

bijgevoegd overlijdens datum Leukfeldt, Hendrica Maria Elisabeth getrouwd met
JT Schoot , op hun registratie kaart van Amsterdam staan nog 2 kinderen vermeld, met namen en andere geboorte dat dan de levenloos geboren kinderen in Genlias.
===========================================================

Ondertaande knipslels zijn in mijn ogen wel heeeel erg vreemd. Let op de adressen, die zijn identiek. Iemand een idee??


Gevonden dat jwc leukfeldt gehuwd met JM van Loteringen, daarna gtrouwd is geweest met Helana Jeen. Dus...weer een stapje gemaakt.

24 maart,

vandaag een eerste plaatsing mijn neven en nichten en hun kinderen. Ik hoop nog geboorte data te krijgen, nog een paar stapjes en ik kan de volledige stamboom of met een betere naam het Parenteel van onze eerst bekende stamvader plaatsen. Mochten jullie fouten zien in namen en data... mail me!!!

================================================

Zondag, 20 maart, we zijn aan de "huidige"familie toegekomen. Voor mij nu de vraag, hoe ga ik de rest "aankleden". Immers de voortzetting van de fam.lijn stopt bij mijn opa. Van mij eigen broers weet ik alleen leeftijden, van hun kinderen nog minder. Mijn neefjes hebben wel wat info gegeven. Ik hoop maar dat ik reacties op mijn mail krijg, zou leuk zijn als ik deze schema's kan afronden. "Een harte kreet"hoor ik denken ?? Ja inderdaad!

===================================================


Het filmpje van mijn oma geplaatst in 2 formaten. Als eens iemand kijkt...vertel mij dan welke het juiste format heeft :-)==========================================

Ik denk dat het de eerste twee pagina's in het overzicht "in schema" nu wel volledig zijn, ik heb niet alle geboorteakten en overlijdensakten toegevoegd.. Ik heb ze wel, dus als iemand ze wil inzien..kan dat. Er bloijven zoals altijd wel vragen en gedachten.

=======================

Vandaag kreeg ik een reactie op een zoekvraag naar Johanna Berendina, een zekere "Gerry" . Een echte doordouwer en nog fanatieker dan ik soms kan zijn. Hij/Zij heeft lang gezocht en nu heb ik eindelijk dus de geboorte akte van Johanna Berendina. Daarna vond hij/zij ook nog even de akte van Mathilda Emma en zag daarbij dat Otto Max op dezelfde dag is geboren, dus een tweeling.
Daarnaast heb ik nu van meerdere mensen akten en andere informatie online geplaatst. Het schema met mijn opa is dan ook bijna klaar. Daarna volgen "wij" en onze kinderen.

=====================================

Een paar dagen zal wel een weekje gaan worden. Op dit moment is het fotoboek weer geplaatst en een soort van gastenboek.In het Fotoboek staat nu het filmpje van mijn oma. Helaas kan ik nog nergens iets over Johanna Berendina vinden.

=========================================


op dit moment is de eerste pagina denk ik wel; zo'n beetje volledig...nog een paar dagen?? en ik kan de site weer officieel maken...hoop ik..droom ik

=================================================

De informatie die ik uit Duistalnd heb ontvangen blijkt telkens weer op los zand gebouwd te zijn, ik heb mij daardoor al een paar keer zand in de ogen laten gooien en heb besloten die info eerst niet meer voor waar aan te nemen. Op dit moment zoek ik nadere info over FOPPEN. Tijdens het zoeken daarna loop ik alweer tegen vreemde zaken aan. Als je goed kijkt op de pagina's in schema...dan staat daar ergens in een akte te lezen dat de getuige bij het huwelijk van Otto Max en Hendrika Evers de vologende naam heeft:

Afgelopen maand heb ik de site verplaatst naar een andere server en meteen maar eens de zaken nagelopen en aangepast...nou...dat had ik beter niet kunnen doen. Wat een werk <klaag klaag>. Maar goed, onder de links naast de namen zie je nu o.a. de origenele akten. (een kopie daarvan dan natuurlijk)

Frederick Leichfeld en dat zou dan een broer van Otto Max zijn.... heeeeeeeeel vreemd dus. Dus niet zo gek dat ik soms worstel ;-)

===========================================================================================================================================

nov 2010
kreeg een mailtje, iemand heeft een onderzoek uit 1942 gevonden, volgens zijn zeggen is Johann Valentin Leuckfeld de vader van Christoph Friedrich Ludhold Leuckefeld, ook de achternaam van de vrouw van Critsoph zou nu bekend zijn. Een ver familie lid zou dan weer in de buurt van Niederspier wonen. Ik ga proberen contact met hem op te nemen om dingen na te trekken.

 

juli 2010 site bijgewerkt met definitef broer van JWC, nog geen kinderen gevonden..maar wat niet is kan er wel zijn. De link naar 1520 is nog in onderzoek, maar is waarschijnlijk slechts een veronderstelling.

========================================================

juni 2010 wederom een mailtje met gegevens over onze voorvaderen, ik moet het nog natrekken..maar het klinkt allemaal zeer logisch... we zitten daarmee, als het klopt , in het jaar 1520
Voor een deel kan het kloppen...er zitten nogal wat mensen bij die met brouwerijen te maken hebben..aan de andere kant..ook een aantal vrome pastoors ;-)
========================================================

 

Johan Wilhem Carl Leukfeldt, was volgens de gegevens trompetter in het leger. Aan de hand van de foto's die ik kreeg, denk ik dat het uniform dat hij aan heeft het uniform van de Gele Rijders is. Deze zijn o.a. gelegerd geweest in Leiden en Arnhem.
====================================

Kalwitz ligt in Tsjechie, Karlovice is de juiste naam (door een foutje stond hier lange tijd kalovice)

========================================

19 feb 2010: vandaag ontving ik een zeer leuke mail met foto's van schildereijen. Ze staan nu in het fotoboek, samen met wat veronderstellingen. Ik kan de foto's nog niet met 100% zekerheid bevestigen.Tevens wat data bijgewerkt onder "in schema".

=======================================================

Afgelopen week (6 dec 2009) kreeg ik een mailtje van iemand uit Duitsland. De man had mij al eerder gemaild. Maar ik kon destijds geen connectie tussen zijn tak van de Leukfeldt's en de mijne vinden. Nu echter kwam hij met een mededeling dat Friedrich Wilhelm een zoon van iemand anders zou zijn, dan ik heb weergegeve. Dus niet Ludhold als stamvader. Ik kan echter nergens nog een bevestiging vinden. Mocht het echter waar zijn, immers Ludhold kan ik ook nog niet natrekken, dan zou een vervolg deel van onze familie tot 1600 lopen. Ach voor mij spannend, voor jullie wellicht leuk...

====================================================

Hierinder een foto van een gedeelte uit een kerkboek, help mee puzzelen!!

Onder het kopje momenteel in onderzoek is een overzicht van de verbanden die ik momenteel onderzoek. Het is nu aangepast en de banden zijn duidelijker.

Wat wel leuk is... Het internet gebeuren blijft mij telkens weer verbazen en maakt mij telkens weer duidelijk dat alles wat "we"doen op een gegeven moment zichtbaar is. Zo zag ik vandaag dat een achterneef van mij <of hoe noem je de zoon van mijn neef??.> via Hyves weer contact heeft met een dochter van mijn broer. Dat mijn familie ook iets met muziek heeft, is mij wel duidelijk geworden. Immers een van onze grootouders was al trompetter...zie ik nu Carry met een muziekaanbod en mijn broer Max met zijn eigen band.Carry blijkt de vrouw an mijn neef John te zijn
Ook een aantal nichtjes van mij en mijn eigen dochters zijn behoorlijk muzikaal.

De laatste maand veel mailtjes van neven/nichten en achter neven en nichten!!

 

Groet,

Ome Robert uut Ass'n

Oma Leukfeldt zei altijd "duits bloed is geen karnemelk"en dat is natuurlijk zo bij die Leukfeldts. Het zijn allemaal wel "baasjes"
hierboven staat"Christiana Dorothea Rel: (weduwe) Leukfeld geboren ????? starb in (dan een datum in December 96 's avonds om 5 uur. Ze werd 95.

Grote vraag is... wat staat er op de ?????

 

links hieronder werken niet

Bron Archieflocatie Algemeen Overledene Vader Moeder Partner Nadere informatie

vader van Friedrich Wilhelm is waarschijnlijk: Christoph Friedrich Ludhold Leuckefeld, deze was getrouwd met Rosinen Friedericken Dorothea <achternaam nog onbekend>

Door dit gegeven blijkt de band met een aantal namen in "momenteel in onderzoek" zeer ongewis, waarschijnlijk zijn er geen directe verwanten in Herreden. Hetgeen weer zou betekenen dat de naam Leukfeldt met al; zijn vervormingen een doodgewone naam is geweest, iets in de orde van grote als jansen, pietersen of mulder...niks op tegen op die namen hoor.

Mailtje uit duitsland: aanvullende gegevens over Friederich Wilhelm Leichfeld, is 2x getrouwd geweest
 
toch wel leuk..familie of niet: 1824 - Robert Wilhelm LEUCKEFELD
 
Een zoek op sites in Estonia levert een aantal rechtzaken op met de namen Leuckfeldt en Leukfeldt, maar helaas..ik beheers de taal niet.
In Estonia, kerkboek?? met de naam Leuckfeldt ...foto volgt site=http://www.eha.ee/saaga/otsing.php

vanuit duitsland naar amerika tussen 1850 en 1870:

Baltimore Passenger Lists, 1820-1948

Name:  Wilh Leichfeld
Birth: 1819
Residence: Dornhagen
Arrival: 8 1854, Baltimore, Maryland
Departure: Bremen, Germany

New York Passenger Lists

Name:  Wilh Leichfeld
Birth: 1852, Germany
Arrival: 24 Apr 1886, New York, New York
Departure: Germany
Destination: United States
en met een andere boot:
Name:  Anna Leichfeld
Birth: 1886
Origin: Preußen
Arrival: 25 Sep 1886, New York, New York
Departure: Germany
Destination: New York
 
 
Verder gevonden:
Brandenburg, Prussia Emigration Records
name:  Carl Ferdinand Lueckfeldt
Birth: 1835
Origin: Bernstein/Soldin
Departure: 1858
Destination: Nord-Amerika
 
 
 
 
Burgerlijke stand - Overlijden
Gelders Archief
Toegangnr: 0207
Inventarisnr: 8069
Gemeente: Arnhem
Soort akte: overlijden
Aktenummer: 856
Aangiftedatum: 24-10-1911
Friedrich Wilhelm August Leichfeld
Geslacht: M
Overlijdensdatum: 23-10-1911
Overlijdensplaats: Arnhem
Friedrich Leichfeld
Johanna Frederika Hannemine Foppen
Johanna Willemina Lou
Relatie: echtgenoot
geboortepl: Nederspier Duitsland; oud 66 jaar; beroep overl.: zonder beroep; beroep vader: geen beroep vermeld; beroep moeder: geen beroep vermeld
Kan bovenstaande persoon een broer zijn van Friedrich Wilhelm ??? <===NEE gezien de schattingen
van de diverse geb.data kan dat haast niet.
 
leickefeld en lickfeld??
 
Friedrich Wilhelm is naar schatting geboren rond 1800-1810, deze zal toch meer dan 1 zoon hebben gehad en
ook weer meerdere broers? Kan het zijn dat dit de Friedrich Wilhelm geb in 1807 is...hier staan volgens mij verkeerde data bij. (geb data ligt na de sterfte datum)
 

Internet is een leuk medium en steeds uitgebreider..zo vond ik vandaag een foto van W.Leukfeldt, gemaakt in 1929. Hij speelde in de koninklijke militaire kapel. Hetgeen zou betekenen dat er 2 Leukfeldt's het beroep van trompetter hebben gehad. Beide in het leger. Zodra er toestemming is zal ik deze foto plaatsen.

 

Welk een verrassing, ergens onderweg liep ik tegen een uitspraak van de arrondisements rechtbank in Middelburg aan. Hier liet Johan Wilhelm Carl zijn achtrenaam in de "juiste" schrijfwijze veranderen. Hij stond daar ingeschreven als Leichfeld. Ik was dit een beetje vergeten..herinnerde mij dat en hop.. zijn vader gevonden. En zo zoek ik voort.
Susanne Catharina Leukefeldin gestorben den 5. September 1752 und darauf den 7. des selben Monats öffentlich begraben. alt 42 Jahre  Frau des Schulzen  Johann Gottfried Leukefeld
kopie van de "sterbeeintrag" uit een kerkboek. Gekregen via een contact in Duitsland

 

O.M. Leukfeldt geb 1861 in Leiden heeft heeft enige tijd in Gorssel gewoond
R.Leukfeldt, geb 1894 heeft enige tijd in Maastricht gewoond

 

 

en verder kunnen er realties zijn met:
Meinhardt Christian Carl Leuckfeldt
huwde op 26-08-1788 Catharina Elisabeth Suppan
Carl Gerhard Leuckfeldt is de vader van Meinhardt Christan Carl Leuckfeldt  
Deze namen worden ook gevonden als Leukfeld  
   
Caroline Elisabeth Leukfedt geboren 1844 in Riga, Latvia, Usser
is verwant met Margarite Zargus die realtie heeft met Johann Christian Lehfeldt, geb 1728 Neudlinburg, Saxe, Preussen
zoals ik het nu zie is dat fam van de eerste op overzicht3 gegeven persoon
 
   
W.Leuchtfeldt ging vanuit Holsten naar Hull in 1865
ook in de VS nu een Karl Leukfeld gevonden
 
   
Johann Heinrich Leuckefeldt, 1790 Herreden, Sachsen, Preussen  
   
Johann Georg Leuckfeldt 1710 Historicus
naam komt vaker voor in overzicht 3
 
   
in zweden ook een JWG Leuckfeld
meerder gevonden in scandinavie
 
   
onder de naam Leukefeld staan meerder personen nog in Duitsland geregistreerd, beetje vermoeiend zo  
   


geen idee meeer waar ik de volgende namen van heb<== dec 2009: deel van deze namen komt van http://88.217.241.77/amburger/


Leuckfeld Konstantin (Emil'.)
Leuckfeld Philipp Woldemar
Leuckfeldt Emil Karl Gottlieb
Leukefeld Pavel (Emilieviè)
Leukfeld Georg (Emilieviè)
Leukfeld Severin (Fedoroviè)

 
   
   
   
   

uit de passagierslijst naar de VS,overigens idem ene Olga ook uit Charkow.
Een Gertrud uit Dresden onder de naam leukefeld

 
Frst Name: Paul
Last Name: Leukfeld
Ethnicity: Russian
Last Place of Residence: Charkow, Russia
Date of Arrival: Jun 21, 1911
Age at Arrival:   51y 6m Gender:   M Marital Status:   M
Ship of Travel: Olympic
Port of Departure: Southampton
Manifest Line Number: 0012
 
   
   
   
   
en tot slot is er een film waarin iemand oberst von leuckfeld speelt
nu niet alleen een film, ook een betsaande oberst gevonden<== die heeft het Ritterkreuz in de oorlog gekregen, opende later een boekhandel?? uhhh ben ik daar wel blij mee??
 
   
globale bronnen:  
Genlias  
Family Search  
GedBas  
genealogienetz  
ortsfamilienbuecher  
   
ook onderzocht: leufeldt-leufeld en aanverwante namen  
   
contact met iemand in Herreden, wie weet komt daar een stratpunt voor duitsland uit.  
1e resultaat daar : Februar 1830 ein Johann G. Chr. vermutlich Christoph Leukefeldt  
   

 
onderzoek oude schema's  
   
   
mocht er eens familie van mij per ongeluk op deze pagina's belanden...mail dan eens wat gegevens door...